[...] groszku (100 g - 68 kcal) * 100 g nasion sezamu, ziaren słonecznika, maku - 600 kcal * 100 g sera twarogowego chudego (104 kcal) * 100 g sera żółtego - jednak ten zawiera dużo tłuszczu i cholesterolu (100 g ok. 350 kcal) * 150 g serków homogenizowanych (100 g - ok.150 kcal) * 200 g jaj (100 g - 150 kcal) lub białek (100 g - 46 kcal) * 500 g [...]
[...] do innych części roślin, w których z cukrów prostych jest odtwarzana skrobia i gromadzona jako materiał zapasowy. Pośrednie produkty skrobi nazywają się dekstrynami. Są one dużo lepiej przyswajalne przez organizm ludzki niż surowa skrobia. Dekstryny tworzą chrupiącą skórkę na chlebie, powstają również podczas gotowania makaronu." "Aby [...]
[...] nie karmiona zbożem będzie miała około 10% tłuszczy nasyconych. Krowa karmiona zbożem będzie ich miała około 50%. Różnica jest duża. Krowa nie karmiona ziarnem będzie miała dużo tłuszczy Omega 3, a jeśli się je kumuluje każdego dnia przez większość naszego życia, to nasze własne tłuszcze w dużej mierze składają się z tłuszczy Omega 3. Zalecałbym [...]
[...] usiądziesz w samochodzie i będziesz szedł usiąść w biurze dla 8 godzinny mniej więcej. Jedyna rzecz, która potrzebuje cukrzyć, jest twoim mózgiem i to nie potrzebuje dużo. Aby trzymać się prawej strony jezdni i poprawić tłuste palenie, że będziesz pił kawę i będziesz brał efedrynę albo PPA i będziesz dodawał jakąś johimbinę. Kawa znosi [...]
[...] - wstęp Trening wykonuj zawsze o tej samej porze dnia. Najlepiej jest ćwiczyć bez obuwia (nawet bez skarpetek), po każdym wybiciu staraj się lądować na palcach. Pij dużo wody niegazowanej podczas PeCo (możesz dodać do niej glukozy w celu dostarczenia organizmowi dodatkowego źródła energii). Przerwy między powtórzeniami to odpowiednio dla [...]
ten art co dales - a link do niego/lub bardzo podobnego jest na stronie 1-wszej - nie wnosi nic do tematu wnosi slowa krytyki kilku lekarzy winiacych mleko za cale zlo - za otylosc,hiperinsulinizm czy lamiące sie kosci, konczac na chorobach serca i pewnie 99% zgnow na swiecie to wina mleka - bo kazdy w swoim zyciu pil kiedyz mleko! piszac ze [...]
Dzięki za odpowiedź. Moje pytanie wzieło się z artu gdzie było napisane "Posiłki zawierające dużo węglowodanów, wraz z dużą ilością tłuszczów mogą właściwie wzajemnie potęgować wydzielanie insuliny, niż gdy są spożywane osobno" 'Niektórzy ludzie argumentują, że tłuszcz obniża indeks glikemiczny jedzenia i dlatego powinien być obecny w posiłkach z [...]
[...] wątroba. Rano, po przebudzeniu, jest to raczej ten wyprodukowany przez wątrobę. Jeżeli prawidłowo poddaje się ona działaniu insuliny, nie wyprodukuje tego cukru za dużo w środku nocy. Ale jeżeli staje się odporna, zaczyna produkować masę cukru, więc budzimy się mając go mnóstwo we krwi. Następna w kolejności jest tkanka mięśniowa. Do [...]
[...] sie rodzajom paliw wykorzystywnych w wysiłku. Są ich trzy rodzaje: glikogen, tłuszcz, białko i ketony. Poza pewnymi szczególnymi sytuacjami, białka i ketony nie dają dużo energi podczas treningu. Z tego powodu skupimy sie na glikogenie i tłuszczu. By uprościć artykuł ćwiczenia podzielimy na areobowe i anareobowe. Ćwiczenia areobowe Są to [...]
[...] których jemy, jednym z nich jest pozyskanie energii. Musimy pozyskiwać energię. Drugi istotny powód (nie przyjemność! Przyjemność jest niezła, ale kończy się, kiedy jemy za dużo) to konieczność wymiany tkanek, potrzebujemy cegiełek, potrzebnych przy naprawach i do utrzymywania organizmu w dobrym stanie. To są dwa podstawowe powody, dla których [...]
ma i nie ma ma bo kazda ilosc na plus to + a nie ma bo nie potrzeba az tyle! zostanie utlenione w najlpeszym przypadku zeby nie napisac zamienione na fat! bcaa sa przydatne glownie na redukcji! ale na masie tez jesli: -robi sie trening naczco -czy kreci sie cardio prewencyjnie -czy spozywa sie malo wegli etc. bcaa dzialaja glownie jaka [...]
djfafa eeee tam - co ja zjadlem? kilka supli? Dremor z dietami jest tak ze wejdziesz na 1,2 pozniej 3 i zobaczysz co jest dobre dla Ciebie najczesciej bedzie to mix wiadomo ze na pocztaku jedziesz od A do Z tak jak ma byc masz CKD? robisz CKD masz CC? robisz CC ale po pewnym czasie zaczniesz kombinowac - bo wzor jest 1 a nas sa miliardy! nie [...]
imo - ja to wiedze odwrotnie po pierwsze to nie jest takie proste i na pewno nie bedzie 1 odpowiedz zalezy jaka ma sie diete,jaki jest cel,co sie zjadlo przed treningiem,kiedy sie zjadlo,ile sie mialo posilkow wczesniej,itd. - odowiedz nie jest taka sama w roznych przypadkach inaczej bedzie wygladala suplementacja przy treningu naczczo inaczej po [...]
[...] jelit, dlatego przyjmowanie kreatyny - czy wielu innych pigułek lub proszków - tuż przed lub w trakcie treningu może czasem powodować zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Pij dużo wody. Przyjmowanie kreatyny może zwiększyć odwodnienie, dlatego radzimy, by stosując kreatynę jednocześnie zwiększyć spożycie wody do poziomu co najmniej 30ml na [...]
[...] posiłków zawierających tłuszcze i węglowodany Niestety, jest to typowy posiłek Zachodniej diety. Tą zależność widać w postępującej epidemii otyłości. Posiłki zawierające dużo węglowodanów, wraz z dużą ilością tłuszczów mogą właściwie wzajemnie potęgować wydzielanie insuliny, niż gdy są spożywane osobno. Posiłki wysoko-węglowodanowe oraz [...]
Dremor nie rzucalbym tak wielkich slow - ale milo czytac ze komus co napisalem moze sie przydac Ja niestety mialem kopa w dupe i wskazali mi kierunek (np.niwix) Reszte - to co wiem - wiem bo jednak te setki bledow kiedys wychodza i wiem bo jednak sporo sie czyta. Jedno lacazc z drugim - jakis poglad na sprawe sie ma. .....ale dzieki za mile slowa [...]
[...] której powstaje inny przekaźnik - noradrenalina. Carlsson znalazł wówczas sposób na precyzyjne zmierzenie ilości dopaminy w różnych obszarach mózgu. Okazało się, że jest jej dużo wcale nie w tych rejonach, w których występuje noradrenalina. Dopamina znajdowała się przede wszystkim w obszarach odpowiedzialnych za kontrolę ruchu. Miała więc osobną, [...]
[...] ilości wędlin (jałowcowa, krakowska). Część zapotrzebowania na białko należy pokrywać mlekiem, białymi i żółtymi serami oraz jajami, które są mało objętościowe a zawierają dużo białka. Nie należy uszczuplać podawania tłuszczów jadalnych takich jak masło i oleje roślinne. Oleje roślinne, podobnie jak masło, trzeba podawać na surowo: do surówek, [...]
[...] skrobii do glukozy by dostarczyć ją do krwioobiegu bądź mięśni po uprzedniej zamianie na glikogen. A gdy jesteśmy puści to proces ten jest bardzo efektywny i można naprawdę dużo naładować, pozatym zwiększa się wtedy pojemność mięśniowa na gliko /coś a la adaptacja. Organizm wie, że jest narażony na okres bez węgli, więc absorbuje ich więcej niż [...]
[...] znaczy to, że serce jest przeciążone. Taki stan wywołany jest nadmiernym spożyciem mięsa, tłuszczu i soli. Jeśli pacjent nie zmieni diety na lżej strawną i nie zacznie jeść dużo warzyw i owoców, grozi mu choroba wieńcowa. Natomiast rumienienie się (ze wstydu, złości lub po wypiciu alkoholu) jest zjawiskiem normalnym świadczącym jedynie o [...]